A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

Навчання в дистанційному форматі

Дата: 06.02.2022 17:34
Кількість переглядів: 54

Минулий тиждень в нашому Іванівському ліцеї розпочався з дистанційного навчання – з 31 січня по 11 лютого включно усі заклади загальної середньої освіти Петриківської територіальної громади забезпечують освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання, окрім 1-х класів, які наразі на додаткових канікулах. І хоч дистанційне навчання – вже ні для кого не новина, але чимало запитань, які виникають під час такої форми навчання. Ми всі розуміємо, що надмірну кількість онлайну складно витримувати і учням, і викладачам. Але перехід на дистанційне навчання потребує перебудови освітніх підходів як з боку вчителя (дослідження, челенджі тощо), так і з боку здобувачів освіти дистанційне навчання також потребує інших навичок — не слухняності, а самоорганізації.
Нині навчання з використанням технологій дистанційного навчання передбачає пряму взаємодію між учнем та вчителем, учнем та іншими учнями під час занять в синхронному або асинхронному режимі, тому для якісного навчання слід дотримуватися правила поведінки під час онлайн уроків, академічної доброчесності та санітарного регламенту до організації роботи з технічними засобами навчання, зокрема комп’ютерами, планшетами, іншими гаджетами.
Діти різного віку можуть безперервно працювати з технічними засобами під час уроку:
· для учнів 1 класів — не більше 10 хвилин;
· для учнів 2 — 4 класів — не більше 15 хвилин;
· для учнів 5 — 7 класів — не більше 20 хвилин;
· для учнів 8 — 9 класів — 20 — 25 хвилин.
(Після відповідного проміжку часу треба робити перерви!).
Шановні батьки та здобувачі освіти, ліцей має розклад занять, згідно з яким деякі заняття проходять асинхронно, а деякі в асинхронному форматі (ознайомитися можна на сайті ліцею за посиланням http://ivanivska.school.org.ua/distancijne-navchannya-19.../), використовується електронний журнал та щоденник, в яких виставляються оцінки (доступ до електронного щоденника за паролем учня/учениці на порталі Nz.ua), створені і працюють предметні комунікаційні групи, заняття проходять з використанням наступних освітніх платформ: Zoom, Classroom, Viber, Padlet тощо.
Для здобувачів освіти, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин (стан здоров’я, відсутність доступу або обмежений доступ до мережі Інтернет та/або технічних засобів навчання, зокрема дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, багатодітних, малозабезпечених сімей тощо), заклад освіти забезпечує використання інших засобів комунікації, доступних для них (зокрема телефонний).
Просимо батьків
- ознайомитися з Положенням про дистанційне навчання, яке розробило Міністерство освіти і науки України;
- потурбуйтеся, чи є у вашої дитини контакти з вашим класним керівником (Viber, telegram, whatsapo або інші комунікаційні джерела);
- забезпечте технічні умови дистанційного навчання вашої дитини (наявність, ком`ютера, планшета або смартфона, камери, мікрофона, навушників і гарного Інтернету);
- забезпечте доступ до дистанційних платформ, рекомендованих нашим ліцеєм;
- допоможіть стежити за порядком і графіком занять вашої дитини;
- ознайомтесь з рекомендаціями лікарів та санітарними вимогами (дитина після регламентованого часу роботи у віртуальному класі має залишити діджитал простір);
- поговоріть з дитиною про осанку за робочим столом та необхідністю час від часу робити руханки, провітрювання кімнату;
- забезпечте своїй дитині збалансоване здорове харчування (свіжі овочі і фрукти мають бути у дитини щоденно);
- стежте за сном дитини (це в свою чергу забезпечить і здоров’я і креативність дитини);
- а головне, обговорюйте з дитиною спільні проблеми, пропонуйте конструктивні рішення, розбудовуйте дружність в класних групах ліцею – допоможіть педагогам нашої школи, плекайте в дитини повагу до інших дітей, до вчителів.
Дистанційне навчання – це додатковий стрес для кожного з учасників освітнього процесу, допоможіть подолати цей стрес вашій дитині: не порівнюйте свою дитину з іншими дітьми, зважте на те, що їй важче в дистанційні освіті сьогодні (у кожної дитини свій тем розвитку, своя динаміка, головне - це власна траєкторія), підтримуйте у вашої дитини кожен маленький крок вперед, не давайте вироку, дитина має відкрити свій потенціал. Якщо ваша дитина не може відвідати онлай-урок, повідомте вчителя і знайдіть спільне рішення, погодьте з вчителем алгоритм відпрацювання пропущеного уроку. Вірте в свою дитину!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень