A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

Цифрова грамотність

Дата: 28.11.2021 18:47
Кількість переглядів: 144

"Ми хочемо, щоб кожен українець комфортно проживав у країні. Був конкурентоспроможним на ринку праці. Вдосконалював себе щодня. Вирішував особисті потреби. Для цього ми даємо вільний доступ кожному громадянину до навчання цифрової грамотності. Ви зможете ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку" - Міністерство цифрової трансформації України.

Дія.Цифрова освіта

Одна з головних цілей Мінцифри — навчити 6 млн українців цифрової грамотності до 2024 року. Платформа Дія. Цифрова освіта перетнула позначку в 1 мільйон унікальних користувачів, які зареєструвалися та навчаються за допомогою освітніх серіалів.

Освітні серіали з цифрової грамотності розроблені студією онлайн-освіти EdEra за підтримки компаній: Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.

Всеукраїнська школа онлайн

Це платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів. Мета Всеукраїнської школи онлайн — забезпечити кожному українському учневі та вчителю рівний, вільний і безоплатний доступ до якісного навчального контенту.Платформа містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література. Діти зможуть користуватися платформою як для навчання під час карантину, так і для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через хворобу або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом розвитку освіти. Перелік та тематику курсів запропоновано Міністерством освіти і науки України. Платформу створено Громадською спілкою «Освіторія» на замовлення Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України та державної установи «Український інститут розвитку освіти», за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich.

Шановні друзі, починаємо місяць Цифрової грамотності!

на нас чекають......

Для батьків. Безпека дітей в інтернеті

Для 5-11 класів. Базові цифрові навички та медіаграмотність 

Для вчителів. Основи кібергігієни

Кіберняні. Серіал

Обережно! Кібершахраї

Вітаємо наших переможців у змаганнях з цифрової грамотності серед вчителів та здобувачів освіти!

З 1 по 17 грудня участь у пілотному проєкті SELFIE щодо ефективності використання цифрових технологій для вдосконалення педагогічних практик. Адміністрація, вчителі та здобувачі освіти всіх рівнів зробили свій внесок, відповівши на запитання про використання інноваційних технологій.
Проєкт запущений Європейським фондом освіт, у партнерстві із Об’єднаним дослідницьким центром Європейської Комісі та у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації.
SELFIE — це не про оцінювання та порівняння, це про розвиток і створення культури безперервного та сталого розвитку в закладі освіти.
Україна перебуває на переломному етапі цифрових трансформацій, поточний цифровий перехід — це можливість прискорити освітні реформи. Наразі ліцей отримав результат, який допоможе проаналізувати поточний стан справ цифровізації та напрацювати стратегічний план дій для покращення цифрової трансформації в закладі.
Йдемо в ногу з часом!

embed_badge

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень