A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

Безпека в Інтернеті

Дата: 26.01.2022 19:33
Кількість переглядів: 51

???? Інтернет – це неосяжний простір для роботи, навчання і розваг людей різного віку. ???? Однак ризик постраждати від злочину в мережі не менший, ніж у реальному житті.
????Сьогодні для здобувачів освіти 8-9 класів Іванівського ліцею були проведені урок-квест «Тест Білборда» та круглий стіл «Фейки або ж неправдиві новини», метою яких було ознайомлення учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування, дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу чи сексторшену.
??Діти, користуючись Інтернетом, завжди слід пам’ятати:
- інформацію, яка потрапила в Інтернет, дуже складно, а часом і взагалі неможливо видалити;
- особисті дані потрібно тримати в секреті. Особливо це стосується адреси, номеру мобільного телефону, банківських даних батьків;
- до нових знайомств в Інтернеті варто ставитися скептично, адже зловмисники в мережі можуть видавати себе за привітних однолітків та втиратися у довіру, переслідуючи власні інтереси;
- перш ніж опублікувати допис у соціальній мережі, коментар на форумі або залишити повідомлення на сайті, варто користуватися “правилом білборду” - уявити, що ця інформація знаходиться на великому білборді неподалік школи і подумати, чи комфортно, що її всі бачитимуть.
??Шановні батьки, не варто забороняти дітям заводити власні акаунти у соцмережах. Натомість потрібно сформувати тактику поведінки у віртуальному просторі:
- навчайте дітей не повідомляти стороннім особисті дані, не пересилати у месенджерах фото документів, а в разі, якщо хтось запитує в них таку інформацію – навчіть повідомляти про це вам;
- пояснюйте дітям про небезпеку створення інтимних фотографій;
- розкажіть про шахраїв в Інтернеті. Варто навчити дітей розумно ставитися до повідомлень про надання допомоги – фінансової чи фізичної.
- вчіть дітей не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, адже за такими посиланнями може ховатися фішинговий сайт або «вірус».
?
© Офіційний сайт Національної поліції: https://vl.npu.gov.ua/.../pravila-dityachoji-bezpeki.../...
? За потреби звернутись по допомогу:
??Національна дитяча гаряча лінія – безкоштовно подзвонити за номером 116 111 (з понеділка по п’ятницю, з 12:00 до 20:00).
??Урядова консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті – набрати 1545, далі обрати “3”. Працює 24/7. Дзвінки безкоштовні.
??Онлайн звернення до кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень