A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

Батьки, дитина у ТікТоці!

Дата: 20.01.2022 19:34
Кількість переглядів: 72

43% аудиторії ТікТок - це підлітки віком 13-17р.
Але ж скільки дітей, молодше 13 років "зависають" у ТікТоці, вказуючи старший вік ....
???? Цeй вид додатку-соціальної мережі набирає популярності з кожним днем, розважаючи дітей та дорослих своїм контентом. Але вже з'являються випадки залежності та летальні випадки...????
? Батькам випала неабияка роль, щоб захистити своїх дітей від негативних наслідків цієї соц.мережі.
???? Тому, #БатьківськіСтудії вирішили дати поради батькам про те, як захистити свою дитину від негативного впливу ТікТоку:
????Підтримувати дружній контакт із дитиною - це найважливіше, що можуть зробити батьки для її безпеки. Якщо вже так вийшло, що дитині цікавий ТікТо,. не намагайтеся змусити видалити профіль. Це може викликати обурення та протест.
????Проконтролюйте, щоб дитина вказала свій достовірний вік. Якщо дитина зареєструвалася й чесно вказала вік, наприклад, від 13 до 16 років, то із січня 2021 року ТікТок автоматично робить її профіль приватним. Це означає, що переглядати відео користувачів молодше 16 років зможуть лише ті, кого схвалив власник сторінки.
????Створіть спільний акаунт з дитиною. З 2020 року ТікТок дозволив створювати спільний зі своєю дитиною профіль у соцмережі. Так батьки можуть налаштувати конфіденційність профілю дитини. Наприклад, батькам дозволили встановлювати, скільки часу дитина може проводити в ТікТок щодня: обирати, які типи контенту може шукати дитина, а також можливість обрати, який контент є неприйнятним для їхньої дитини.
????У розділі «Сімейні налаштування» батьки можуть вибрати:
? хто має право коментувати відео дитини;
? хто може бачити профіль дитини:
? хто може бачити відео, які сподобалися дитині.
Водночас батьки не зможуть читати приватні повідомлення дитини.
????Функція «Онлайн-благополуччя» допомагає обмежити час, витрачений на соцмережу. А також тут можна обмежити висвітлення відео, що будуть недоречними для вашої дитини.
Щоб активувати функцію, у верхньому правому куті профілю треба натиснути на три крапки. Знайти розділ «Цифровий добробут». Її можуть активувати й деактивувати тільки батьки. Можна ввімкнути режим «Керування екранного часу» й поставити бажане обмеження.
 
N.B.??Якщо ваша дитина стала жертвою кіберзлочину, не зволікайте, зверніться до КіберПоліції за тел. 0 800 505 170 і/або повідомте про злочин через Систему подачі електронних звернень громадян https://ticket.cyberpolice.gov.ua/...
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень