A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

новини

Дата: від до Скинути

НЕБЕЗПЕКА НА ВОДІ: ЯК УБЕРЕГТИ ДИТИНУ?!

НЕБЕЗПЕКА НА ВОДІ: ЯК УБЕРЕГТИ ДИТИНУ?! Якщо ви хочете, щоб ваш відпочинок біля водойм, озер і на морі приносив тільки користь і позитивні емоції, необхідно знати правила поведінки на воді для дітей влітку і обов’язково провести з ними профілактичну бесіду. Слід розповісти їм, до яких наслідків можуть привести нехтування порадами дорослих і власна неуважність. У першу чергу дітей слід попередити, що: • Купатися у водоймах закритого типу, де немає облаштованих пляжів і рятувальників, заборонено; • Заборонено проникнення та перебування дітей у небезпечній зоні ведення днопоглиблювальних робіт нагульного ставка № 9/10 на території ПрАт «Петриківський рибгосп». • Наближатися близько до води і заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих; • У тих місцях, де поблизу знаходиться вивіска про заборону купання, купатися не варто, так як це може призвести до сумних наслідків; • Слід бути акуратним у воді і не плавати на глибині, понад росту дитини; • У малознайомих місцях пірнати також строго-настрого забороняється, так як це може призвести до травм. Правила поведінки на воді для дітей створені не просто так і про це повинні знати кожна дитина і її батьки. Дотримання цих правил — це запорука здорового і безпечного відпочинку. Безпека на воді для дітей повинна в першу чергу створюватися саме батьками, так як тільки вони несуть повну відповідальність за здоров’я і життя їхньої дитини. Не тільки дитина повинна знати правила безпечної поведінки на воді для дітей. Кожен дорослий також повинен бути ознайомлений з ними і не допускати до водойм своїх чад у разі: • Підвищеної температури у дитини; • На шкірних покривах дитини спостерігається алергічний висип, гнійничкові освіти, відкриті рани (в даному випадку купання може спровокувати проникнення інфекції в організм); • Дитина щільно поїла (після трапези має пройти мінімум півгодини). Крім того, пам’ятка поведінки на воді для дітей також включає безпечний час перебування в водоймах. Якщо вода тепла, то можна купатися близько 30 хвилин, не більше, якщо прохолодна — 5-7 хвилин. Це допоможе уникнути переохолодження тіла і можливих наслідків цього. Відпочинок біля водойм, озер і на морі — це не тільки користь, але і велика небезпека. Тому безпеку дітей на воді в літній період повинна дотримуватися як ніколи. Обговорювати правила безпеки на воді з дитиною необхідно заздалегідь — за 1-2 дні до відвідин водойми, а не під час відправлення. Безпека дітей на воді в літній період лягає повністю на плечі їх батьків. Вони повинні ретельно стежити за своїми дітьми, де б вони не знаходилися — будь-то знайомі місця, чи ні!

16:35 18.06.2021

Тренінг педагогічного колективу "На шляху до взаємодії батьків та дітей".

Щороку підводячи підсумки, згадуються найкращі моменти навчального процесу, якими хочеться ділитися та пам`ятати якнайдовше! Одним з багатьох таких яскравих і запам'ятовуючих був тренінг педагогічного колективу на природі з актуальної во всі часи темою "На шляху до взаємодії батьків та дітей". Дякую нашим тренерам та досвіченим фахівцям (Рибалка Алла Миколаївна, Черниш Леся Василівна та Вашківська Ярослава Анатолівна), які так професійно показали необхідність духовного спілкування між батьками й дітьми, обгругнували сприйняття дитину такою, якою вона є насправді, нагадали, що Сім'я - найвища цінність на Землі! Батьки і діти — це любов і сльози, Це вічне щастя і одвічний біль. Це сонце і тепло, сніги й морози, Мед на вуста й на вічні рани сіль. Як на троянді — колючки і квіти, Так і в житті є радість і печаль. Високі мрії й дуже різні діти... Чомусь таке трапляється, на жаль. Всім хочеться все мати в ідеалі, Причому водночас і без зусиль. Щоб щастя без труда та без печалі Пливло саме у руки звідусіль. Та у житті такого не буває. Запам’ятати треба в чому річ: Зоря щаслива лиш тоді засяє, Якщо трудитись будеш день і ніч. А діти — це і щастя, і турбота, Відповідальність і тривога теж. Без відпочинку й вихідних робота, Любов така, яка немає меж. (Надія Красоткіна)

11:59 30.05.2021

Переможці IX Всеукраїнської інтернет-олімпіади з інформатики

Перемагає той, хто постійно йде до перемоги і вміє перемагати… Вітаю наших переможців з отриманням заслуженої нагороди в IX Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з інформатики від проєкту «На Урок» (Весна 2021)! Бажаю всім учасникам ніколи не зупинятися на досягнутому – вчіться, дізнавайтесь нове, розвивайтеся! Успіхів вам, натхнення, творчості, позитиву кожен день та гарного літнього відпочинку!

11:07 30.05.2021

з Днем останнього дзвоника

Шановні випускники, вчителі, школярі, батьки! Від щирого серця вітаємо всіх вас з Днем останнього дзвоника, з успішним закінченням ще одного шкільного року, який кожному подарував нові знання, нові враження, нові думки і почуття! Нехай останній дзвоник пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою у завтрашній день, надією на життєві гаразди та успіхи!

11:06 30.05.2021

Тренінг для вчителів з Академічної доброчесності

Академічна доброчесність (АДЧ), чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху нашої країни. Нам так необхідно зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладаючись на власні сили. Кодекс АДЧ, основні принципи, сутність, порушення та шляхи забезпечення доброчесності, різновиди плагіату та методи його виявлення, фундаментальні цінності та етика академічних взаємовідносин були розглянуті та сформовані на тренінгу для педагогічного колективу Іванівського ЗЗСО. Наблизитися до морального ядра академічної культури допомогли Буряк Анна Олександрівна та Яременко Сергій Романович. Дякуємо нашим тренерам і всім учасникам за активність, та увагу до питань академічної доброчесності!

10:00 24.05.2021

Вітаємо лаурятів «Моє Придніпров'я-2021»

Щиро вітаємо наших переможців! ЛАУРЕАТИ територіального етапу огляду-конкурсу дитячої художньої творчості серед здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Петриківської селищної ради. «Моє Придніпров'я-2021» Солісти-вокалісти Старша вікова категорія ( 15-17 р) І місце Ячмінь Валерія, учениця Іванівського ЗЗСО Петриківської селищної ради. кер.Буряк А.О Дует-вокалісти Середня вікова категорія (10-12 р) І місце Мащенко Софія та Калішенко Ангеліна, здобувачі освіти Іванівського ЗЗСО Петриківської селищної ради. Кер. Ромашко С.Ч.

09:58 24.05.2021

І місце в районному етапі гри "Джура"

21 травня рій джур " Озимина" прийняв участь в територіальному фіналі гри "Джура" серед закладів освіти Петриківської селищної ради. Наполеглива підготовка до фіналу принесла нашим козакам радість перемоги. У безкомпромісній боротьбі буквально на останньому етапі гри нам вдалося вирвати перемогу у дружної та творчої команди"Єлизаветівських джур", яка стала другою Участь у грі викликала у молодих козаків наснагу від участі в конкурсній програмі, спілкування з ровесниками, патріотичне піднесення. Щиро вдячні за організацію гри управлінню освіти селищної ради, роям закладів освіти, колективу суддів. Особлива подяка працівникам кухні Петриківського ОЗО за "бомбезну" козацьку кашу. Готові до нових звершень!

09:56 24.05.2021

STOP булінг!

З метою привернення уваги суспільства до проблеми булінгу, підвищення рівня обізнаності серед дітей про булінг та його негативні наслідки, пропаганди позитивно спрямованої й суспільно корисної творчої діяльності серед здобувачів освіти Іванівського ЗЗСО був проведений Всеукраїнський онлайн-конкурс від проекту НаУрок «STOP булінг!». Найголовніше завдання школи — сприяти створенню безпечного середовища для українських школярів. Тому завдання конкурсу спрямовані були передусім на формування обізнаності про булінг, про можливі варіанти поведінки учасників булінгу. Школяри дізналися, що таке булінг, якими є його причини та наслідки, а найголовніше —як протидіяти цькуванню. Конкурс з «булінгу» проводився не для того, щоб оцінити, а головне доповнити знання здобувачів освіти - ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від його результатів. Але не можемо й відмітити тих, хто досяг певних результатів. Вітаємо наших найактивніших і найзавзятіших з перемогою!

09:50 24.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень