A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

Небезпечний зв`язок

Дата: 17.02.2021 19:21
Кількість переглядів: 56

Сучасні люди проводять величезну кількість часу, спілкуючись за допомогою мобільних телефонів, але лише деякі розуміють, як саме вони працюють і як впливають на наш організм....
Тиждень "Небезпечного зв`язку" допоміг здобувачам освіти Іванівського ЗЗСО з`ясувати:
Наскільки шкідливе випромінювання від вашого мобільного?
Щоб виміряти потенційні ризики для здоров'я, які несе випромінювання, вчені запропонували одиницю виміру - питомий коефіцієнт поглинання (Specific Absorption Rate - SAR) електромагнітної енергії. Це показник електромагнітної енергії, яка поглинається в тканинах тіла людини під час користування мобільним пристроєм. Він відрізняється залежно від марки та моделі телефону. Щоб перевірити рівень випромінювання вашого телефону, загляньте в інструкцію, що додається до нього або завітайте на вебсайт виробника.
Чи можна щось зробити, щоб захистити себе від шкідливого впливу?
Найпотужніший радіосигнал - у передавальної антени, яка у сучасних смартфонів прихована всередині корпусу. Хвилі втрачають енергію і слабшають в міру віддалення від телефону. Більшість користувачів під час розмови тримають мобільний у вуха. Проте чим ближче антена до голови, тим вище очікуваний результат випромінюваної енергії. Як вважають вчені, тканини, що знаходяться найближче до корпусу телефону, поглинають більше енергії, ніж ті, які розташовуються далі.
Є методи, які допоможуть звести до мінімуму шкідливий вплив:
• Скоротіть кількість часу, яку ви проводите, спілкуючись за допомогою телефону.
• Користуйтесь динаміками телефону або гарнітурою - таким чином ви зможете тримати телефон на відстані від голови.
• Розташовуйтеся якомога ближче до вежі мобільного зв'язку: мобільні телефони налаштовуються таким чином, щоб витрачати мінімальну енергію для отримання хорошого сигналу. Чим далі ви знаходитесь від вежі (або всередині будівлі або місця, де погано приймає сигнал), тим більше енергії потрібно вашому телефону для отримання хорошого сигналу.
• Вибирайте апарати з низьким показником SAR.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень