A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Іванівський ліцей Петриківської селищної ради

новини

Дата: від до Скинути

Квест "Безпечне спілкування в Інтернеті"

Спілкування через Інтернет: чого від нього чекати і як з ним поводитися? Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло спілкування. І це стало можливим завдяки різним сайтам. Так, дійсно, це швидкий спосіб знайти для себе нових друзів, поспілкуватися з ними на будь-які теми, отримати корисні поради. А ще можна побачити фотокартки, відеоролики і мати уявлення з ким розмовляєш, завдяки тій інформації, яку розміщує на своїй сторінці людина. Але спілкування в Інтернеті приховує небезпеку, яка проявляється в тому, що ти не бачиш свого віртуального знайомого, а тому не можеш бути впевнений у тому, що ця людина безпечна для тебе. Ти можеш вважати, що спілкуєшся зі своїм однолітком, а він або вона насправді може виявитися дорослим чоловіком або жінкою, а ще гірше – злочинцем. Квест #stop_sexтинг про те, що спілкування в Інтернеті поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку. Щоб уберегтися від неприємностей необхідно постійно пам’ятати нескладні правила безпечної поведінки під час бесіди з незнайомцями або новими друзями, з якими познайомилися в Інтернеті, а не в реальному житті. Не довіряй їй свої таємниці або думки. Краще поділися ними зі своїми батьками чи справжніми, а не віртуальними друзями. Будьте обережними, надаючи особисту інформацію. Думайте про те, з ким ви розмовляєте. Пам'ятайте, що в Інтернеті не все є надійним і не всі є чесними. Дотримуйтеся законів навіть в Інтернеті. Пам'ятайте, що в Інтернеті ви повинні піклуватися про інших так само, як про себе.

21:22 25.02.2021

Гештальт- газеті до 150-річчя Лесі Українки

Леся Українка - культурна героїня ХХІ століття. Це - зоря у всесвіті наших душ.Нагі учні зачерпнули мудрості Лесиної, відчули високі поривання її душі, крила. Витонченість думок і почуттів, вольовий порив, чесна праця, вітаїзм надихнули  учнів 6, 7, 10 класів на сердечні признання. Раптове осяяння відобразилося у гештальт- газеті. Діти вклонилися Лесі Українці і сказали теплі слова. (підготувала Любчич Т.М) Діти вклонилися Лесі Українці і сказали теплі слова.

16:06 24.02.2021

До святкування МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ

Хто любить, знає рідну мову, тому вона всміхнеться. 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Його можна назвати важливим святом, яке неодмінно треба організувати на вищому рівні. Для учнів 2- А класу (кл. Туренко В Д.) цей урок був веселим, цікавим, незабутнім.

15:54 22.02.2021

До святкування МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ

Першокласники Іванівського ЗЗСО з великим задоволенням долучилися до святкування МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ і взяли участь у цікавому квесті, де показали свої уміння і знання рідної, мелодійної, солов'їної ... української мови...

15:52 22.02.2021

Небесна сотня

Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім'я вищих ідеалів. Майдан став символом СВОБОДИ. Сьогодні в Іванівському ЗЗСО проходить акція "Герої не вмирають" до Дня вшанування Небесної сотні. Життя - це боротьба. Повага кожному хто боровся і бореться за гідність і майбутнє України.

15:46 19.02.2021

Небезпечний зв`язок

Сучасні люди проводять величезну кількість часу, спілкуючись за допомогою мобільних телефонів, але лише деякі розуміють, як саме вони працюють і як впливають на наш організм.... Тиждень "Небезпечного зв`язку" допоміг здобувачам освіти Іванівського ЗЗСО з`ясувати: Наскільки шкідливе випромінювання від вашого мобільного? Щоб виміряти потенційні ризики для здоров'я, які несе випромінювання, вчені запропонували одиницю виміру - питомий коефіцієнт поглинання (Specific Absorption Rate - SAR) електромагнітної енергії. Це показник електромагнітної енергії, яка поглинається в тканинах тіла людини під час користування мобільним пристроєм. Він відрізняється залежно від марки та моделі телефону. Щоб перевірити рівень випромінювання вашого телефону, загляньте в інструкцію, що додається до нього або завітайте на вебсайт виробника. Чи можна щось зробити, щоб захистити себе від шкідливого впливу? Найпотужніший радіосигнал - у передавальної антени, яка у сучасних смартфонів прихована всередині корпусу. Хвилі втрачають енергію і слабшають в міру віддалення від телефону. Більшість користувачів під час розмови тримають мобільний у вуха. Проте чим ближче антена до голови, тим вище очікуваний результат випромінюваної енергії. Як вважають вчені, тканини, що знаходяться найближче до корпусу телефону, поглинають більше енергії, ніж ті, які розташовуються далі. Є методи, які допоможуть звести до мінімуму шкідливий вплив: • Скоротіть кількість часу, яку ви проводите, спілкуючись за допомогою телефону. • Користуйтесь динаміками телефону або гарнітурою - таким чином ви зможете тримати телефон на відстані від голови. • Розташовуйтеся якомога ближче до вежі мобільного зв'язку: мобільні телефони налаштовуються таким чином, щоб витрачати мінімальну енергію для отримання хорошого сигналу. Чим далі ви знаходитесь від вежі (або всередині будівлі або місця, де погано приймає сигнал), тим більше енергії потрібно вашому телефону для отримання хорошого сигналу. • Вибирайте апарати з низьким показником SAR.

19:21 17.02.2021

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ми щиро вітаємо наших земляків: Бута В.Д., Мащенка С.П., Квака В.В., Сердюка В.П., Терещенка Ф.І., Федоренко О.М., Шумейка О.Г., Земляного С.М., Щербину О.А. Засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності. Від усього серця бажаємо Вам і вашим родинам здоров'я, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра. Світла пам'ять загиблому в горах Афг…

15:39 15.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень